HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home

"Χωρίς αγάπη η ζωή είναι χορός στον οποίον δεν μας κάλεσαν".

Από το μιούζικαλ Hairspray, του Τζων Γουότερς.


Δημοσιογραφία/Τελευταίες Αναρτήσεις

 

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (7): Φασισμός, το άλλοθι του Σύριζα

21.02.2019

Κλείνοντας την εκτενή αυτή (σε επτά συνέχειες) ανάλυση του φασισμού, και αφού επιχείρησα να απαντήσω στην άποψη που θέλει κάθε πατριώτη ή εθνικιστή να είναι αυτομάτως φασίστας, ή να στηρίζει τους φασίστες, θα θέσω το ερώτημα: ποιος ωφελείται από την πόλωση που έχει δημιουργηθεί και, τελικά, ποιος προωθεί το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο; Και τι πρέπει εμείς να κάνουμε απέναντι στις προσπάθειες πόλωσης της κοινωνίας μας;

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (6): Η θεωρία του «εν δυνάμει φασίστα»

21.02.2019

Στο προτελευταίο μέρος αυτού του αφιερώματος θα δούμε διάφορες αντιφάσεις μέσα από τη θεωρία του «εν δυνάμει φασίστα» και πολλά άλλα "δύο μέτρα και σταθμά" στον αντιφασιστικό λόγο που έχει αναπτυχθεί με αφορμή το "Μακεδονικό".

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (5): Όταν οι αντιφασίστες επικροτούν τον εθνικισμό

21.02.2019

Τι συμβαίνει όταν οι αντιφασίστες ταυτίζουν τις τρεις έννοιες (φασισμό, εθνικισμό, πατριωτισμό) και τις χρησιμοποιούν εναλλάξ, όπως τελευταία παρατηρούμε πολύ έντονα; Πως εμφανίζεται το τραγελαφικό παράδοξο να συμφωνούν οι αντιφασίστες με μέρος της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής και να επικροτούν τον εθνικισμό; Ποια παράξενα φαινόμενα εμφανίζονται στον δημόσιο πολιτικό λόγο όταν κανείς βρίζει την πατρίδα ενώ δρα πατριωτικά;

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (4). Φασισμός, Εθνικισμός, Πατριωτισμός: συγκοινωνούντα δοχεία;

21.02.2019 

Τι είναι το έθνος και τι ο εθνικισμός; Σχετίζεται άραγε με τον πατριωτισμό και με ποιον τρόπο; Υπάρχει σύνδεση των εννοιών αυτών με τον φασισμό; Γιατί οι φασίστες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι εθνικιστές;

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (3), Χρυσή Αυγή: απ' τους Ναζί στους Νεο-Ναζί

21.02.2019

Στο προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε το παράδειγμα του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία, που μας πιστοποιεί με στοιχεία αυτό που υποστηρίχτηκε εξ αρχής: ο φασισμός είναι το παρακράτος. Τα όποια ιδεολογικά του χαρακτηριστικά δεν υφίστανται στ' αλήθεια, απλώς προσπαθούν να "γεμίσουν" ένα άδειο σημαίνον. Ας δούμε παρακάτω την ιστορία του νεο-ναζισμού στην Ελλάδα μέσα από το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής 

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (2): Ο Ψευδεπίγραφος Εθνικοσοσιαλισμός

21.02.2019

Το παράδειγμα της ναζιστικής Γερμανίας. η ανάδειξη του Χίτλερ από μια ομάδα βιομηχάνων και κατόχων των ΜΜΕ και η στήριξή του από το πολιτικό σύστημα της εποχής. Σκοπός του άρθρου είναι, μέσα από την ανάδειξη των πραγματικών συνθηκών που δημιουργούν τον φασισμό, να δούμε πιο καθαρά τη σημερινή πραγματικότητα και να ορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τον φασισμό. 

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ (1): Φασισμός, θεωρία και πράξη

21.02.2019 

Με αφορμή τη ρητορική των τελευταίων μηνών που θέλει τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια να είναι φασίστες, και τους διαφωνούντες με τη συνθήκη εθνικιστές ή... μη σκεπτόμενους, θα εξετάσουμε κριτικά αυτές τις θέσεις, ορίζοντας ταυτόχρονα τις έννοιες. Στο πρώτο αυτό μέρος θα ορίσουμε τον φασισμό.

 
Από τους Τεμπέληδες στους Εθνικιστές: όταν οι Πρωθυπουργοί συκοφαντούν τον λαό τους
30.01.2019
Εδώ και μήνες η ελληνική κυβέρνηση συκοφαντεί στο εξωτερικό τους Έλληνες που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνικιστές, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν σκεφτεί κανείς τι συμβολίζει για όλους ο εθνικισμός. Τώρα τους αποκαλεί και ακροδεξιούς λαϊκιστές στους... δημοκράτες των Βρυξελών! Όπως μας συκοφαντούσε το 2010 ο Παπανδρέου και το 2012 ο Σαμαράς...

 

Η Σύλληψη των Μαθητών, η Διάψευση και η Σιωπή

06.12.18

Δύο μαθητές και οι γονείς τους συνελήφθησαν στο πλαίσιο κατάληψης στο Αγρίνιο, η είδηση διαψεύστηκε άμεσα από το υπουργείο Παιδείας, ελάχιστοι δημοσιογράφοι απλώς επανέλαβαν τα ανακοινωθέντα, και η είδηση θάφτηκε επιμελώς.

 

Νέλλη Ψαρρού: όλη η βιβλιογραφία ελεύθερη στο διαδίκτυο

07.12.2016

Τα βιβλία της Νέλλης Ψαρρού ελεύθερα στο διαδίκτυο, με εθελοντική συνεισφορά. Τα βιβλία αναρτήθηκαν είτε σε μορφή κειμένου (Pdf) είτε σε μορφή αφηγηματικού βιβλίου (audio-book).

 

Απάντηση δήμου Αριστοτέλη σχετικά με αρσενικό σε ρέμα

07.12.16

Ο δήμος Αριστοτέλη επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Νέλλης Ψαρρού τόσο για τον θάνατο των ζώων όσο και για τα πολύ υψηλά επίπεδα αρσενικού, ωστόσο την καταγγέλει για συκοφαντία και διάθεση διάσπασης του κινήματος επειδή δημοσίευσε το γεγονός!

 

Ιερισσός: στα 580μg το αρσενικό σε ρέμα, 40 πρόβατα νεκρά!
17.03.16

Με αφορμή τον θάνατο 40 προβάτων βοσκού έγινε ανάλυση που έδειξε σε ρέμα που εκβάλλει στον κόλπο της Ιερισσού 580mg αρσενικό, με όριο το 10! Η δημοσιοποίηση του θέματος αποφεύχθηκε, ο βοσκός “σώπασε” και ο δήμος δεν δημοσιοποιεί τις αναλύσεις.


Αποκατάσταση άρθρου ως πηγή ρεπορτάζ και δεοντολογία αναδημοσιεύσεων στο διαδίκτυο
17.03.2016
Σχετικά με έρευνά μου που αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή χωρίς καμία αναφορά στην πηγή, και στον ατυχή τρόπο αναδημοσιεύσεων στο διαδίκτυο.

80% του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελληνικός Χρυσός - παραβίαση των όρων υλοποίησης!
06.10.15

Τα 4/5 προγράμματος ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας πήραν τα μεταλλεία στην ΒΑ Χαλκιδική για την "κατάρτιση ανέργων", εξαγοράζοντας συνειδήσεις με χρήματα του δημοσίου. Κανένας έλεγχος και κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες παρά την παραβίαση των όρων υλοποίησης του προγράμματος.


Στην Eldorado «η σιωπή είναι χρυσός»
07.10.15

Σοβαρό ατύχημα στα μεταλλεία της Χαλκιδικής με θύμα εργαζόμενο της «Ελληνικός Χρυσός», συνέβη πριν λίγους μήνες, ενώ η εταιρεία προσπάθησε να το αποσιωπήσει. Ρεπορτάζ από το Press Project.


Εκδιώχτηκαν τα φορτηγά που μετέφεραν βΑΠΕ από την Κρήτη
07.10.15

Σε μια πρωτόγνωρη και άμεση κινητοποίηση το Σάββατο 3/10/2015 οι κάτοικοι του νησιού που αγωνίζονται ενάντια στη μετατροπή της Κρήτης σε "μπαταρία της Ευώπης" εμπόδισαν τα μηχανήματα να φτάσουν προς εγκατάσταση στο βουνό και τα... συνόδευσαν μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου όπου τα οδήγησαν στα πλοία για να φύγουν από το νησί τους. Δεν θα σταματήσουν τον αγώνα, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση.

Τι ισχυρίζεται ο Γιάννης Μίχος για την παραίτησή του
08.05.2015
Έστειλα, ως όφειλα, ορισμένες ερωτήσεις στον Γιάννη Μίχο, αλλά δεν μου απάντησε. Απάντησε όμως δημοσίως και επιλεκτικά σε ορισμένες από αυτές, με άρθρο του, έστω και χωρίς τις απαραίτητες δημοσιογραφικές ερωτήσεις απέναντί του.

Γιάννης Μίχος: ο Δούρειος Ίππος στην καρδιά του κινήματος;
07.05.15

Πολλοί που δεν γνωρίζουν τα καθέκαστα στον δήμο Αριστοτέλη αναρωτιούνται γιατί παραιτήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μίχος. Η αλήθεια σίγουρα έχει να κάνει με το ποιος είναι ο Γιάννης Μίχος και ποιοι τον πλάσαραν ως δήμαρχο στο κίνημα.

Αξιόποινες πράξεις της Ελληνικός Χρυσός - ανάλυση, μέρος Α'
24.04.2015
Ο
ργανωμένη επίθεση εναντίον της κοινωνικής ειρήνης από μέρους της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold και της ελληνικής ΑΚΤΩΡ βιώνει η βορειοανατολική Χαλκιδική με κλιμακούμενη ένταση από τα τέλη Ιανουαρίου, επίθεση που δεν διστάζει να προκαλέσει εμφύλιο σε μία ταραγμένη περιοχή, χρησιμοποιώντας ακροδεξιούς μηχανισμούς.


Ελληνικός Χρυσός: τι απαντούν τα σωματεία για αντισυγκεντρώσεις, αριθμό εργαζομένων κ.ά. (Μέρος Β')
09.04.15

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε διεξοδικά στις εργασιακές συνθήκες, τους μισθούς, τις απεργίες κλπ στο εργοτάξιο των μεταλλείων Κασσάνδρας, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες εργαζομένων. Σήμερα θα ολοκληρώσουμε το ρεπορτάζ με τις θέσεις εκπροσώπων των εργαζομένων που μας μίλησαν για τα ζητήματα αυτά.

 

Ελληνικός Χρυσός: τι λένε εργαζόμενοι για θέσεις εργασίας, απεργίες και εργατικά ατυχήματα (μέρος Α)
08.04.15

Πόσες είναι πραγματικά οι θέσεις εργασίας στην Ελληνικός Χρυσός, τι συμβαίνει με τις απεργίες που σήμερα γίναν πρωτοσέλιδα και με αυτές που δεν ακούστηκαν ποτέ; Τι λένε οι εργαζόμενοι για τα εργατικά ατυχήματα και τις εκβιαστικές απεργίες;


Σκουριές: πώς εταιρεία και αστυνομία στήνουν εμφύλιο στην περιοχή

06.04.15

Τι πραγματικά συνέβη την Κυριακή 5/4 στις Σκουριές Χαλκιδικής: πως κάποιοι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός μαζί με την αστυνομία έστησαν σκηνικό έντασης και φόβου κλιμακώνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή.


Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "12 Χρόνια Φυλακή", που εξελίχτηκε όπως ήταν επιθυμητό σε μια μεγάλη κουβέντα για την Παιδεία. Κουβέντα που συμφωνήθηκε να έχει συνέχεια...


20/11/2014
Με το ειδικό βραβείο "Γιώργος Κολόζης" για ταινίες μεγάλου μήκους βραβεύτηκε το ντοκιμαντέρ Σταγώνες στο φεστιβάλ Χαλκίδας.

Φουρφουράς Ρεθύμνου: Επίσκεψη σ’ ένα Σχολείο Αλλιώτικο απ’ τα άλλα
5/11/2014
Επίσκεψη σ' ένα
4θέσιο δημόσιο δημοτικό στον Φουρφουρά, ένα μικρό χωριό στη μέση του νομού Ρεθύμνου, όπου οι μαθητές αξιολογούνται συλλογικά για την προσπάθεια της ομάδας τους και κάνουν συμβούλια διαχείρισης των προβλημάτων τους. Ένα σχολείο που οι μαθητές το αγαπούν και ανυπομονούν να έρθει η ώρα του μαθήματος...

30.10.14
Άρχισαν οι διώξεις σε Βόλο και Πήλιο πολιτών που αντιδρούν στο ξεπούλημα πόσιμων και αρδευτικών υδάτων. Εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με την πάγια τακτική της κυβέρνησης.

“Τώρα τα ρίξανε τα χημικά. Με τις υγειές μας”!
24.07.14
Με αυτή τη φράση, σε πολλές παραλλαγές, υποδέχονταν σκυθρωποί και απογοητευμένοι κάτοικοι των Χανίων τα φυλλάδια που τους μοιράζαμε για την υδρόλυση και το κάλεσμα σε δράση – πορεία, αποκλεισμό της Σούδας, κλπ.


“Για να φοβηθείτε και να μην ανεβαίνετε: ”Η δικαστική εξουσία σε καιρούς “έκτακτης ανάγκης”, μέρος Β΄
09.07.14

“Για να φοβηθείτε και να μην ανεβαίνετε”… Με αυτή τη φράση δικαιολόγησε η ανακρίτρια την επιβολή περιοριστικών όρων στους κατηγορούμενουςπου απολογήθηκαν σήμερα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για την υπόθεση “Λάκκος Καρατζά” στις Σκουριές αφήνοντάς τους ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.


Ηχηρό “ΟΧΙ” της Θεσσαλονίκης στην ιδιωτικοποίηση του νερού

22.5.2014
Ηχηρό “Όχι” στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Το 98% των συμμετεχόντων ψήφισαν ενάντια στην πώληση του νερού σε ιδιώτες, ενώ η συμμετοχή ήταν στο 51%.

 


Toxic Crisis
28.03.14
Toxic Crisis: ένα ντοκιμαντέρ για την περιβαλλονιτκή υποβάθμιση και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για μόνιμη και ανεπίστρεπτη ζημιά των εδαφών και των νερών στην Ελλάδα.

Χλώριο και Αμίαντος: τοξικές ουσίες καθημερινά στο νερό μας
04.03.14
Στο δίκτυο νερού οι δήμοι βάζουν καθημερινά χλώριο, για λόγους πρόληψης, και το νερό φτάνει σε μας μέσα από ένα δίκτυο αμιαντοσωλήνων, που θα έπρεπε να έχει άμεσα αντικατασταθεί. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για την υγεία μας;


Αποπηγάδι Χανίων: οι υπηρεσίες και η επιστήμη στην υπηρεσία των εταιρειών
31.01.2014
Σε ένα ντοκιμαντέρ είναι πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αναφερθούν. Έχουμε όμως την ευκαιρία να το κάνουμε αρθρογραφώντας, μιας και τα όρια του ντοκιμαντέρ είναι φυσικά πεπερασμένα. Από το ντοκιμαντέρ Σταγώνες για το Αποπηγάδι στα Χανιά.Οικονομική ή Οικολογική Κρίση μέρος Γ: Αποανάπτυξη και Οικοκοινότητες
24/10/2013
Στο τρίτο μέρος του αφιερώματος στο ζήτημα της Οικονομικής ή Οικολογικής Κρίσης θα ασχοληθούμε με το κύριο ερώτημα που προκύπτει "Τί είναι ανάπτυξη;" και θα αναφερθούμε στο πρόταγμα της αποανάπτυξης και των εναλλακτικών δομών που χτίζονται στην κοινωνία ως αντίβαρο στην κυρίαρχη έννοια της ανάπτυξης.


Οικονομική ή Οικολογική Κρίση μέρος Β: Γη και Νερό: οι βασικοί συντελεστές παραγωγής
13/10/2013
Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με θέμα "Οικονομική ή Οικολογική Κρίση;" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Unfollow αναφέρεται στους δύο βασικότερους συντελεστές παραγωγής και, συνεπώς, οικονομικής ευμάρειας: τη γη και το νερό.


Έτσι άρχισε ο Εμφύλιος!
14.10.13

Πολλά γράφονται τον τελευταίο καιρό για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, για τη σχέση του κράτους με τους φασίστες αλλά και τη χρησιμοποίησή τους σε τραμπούκικες επιθέσεις και δολοφονίες εναντίον αριστερών. Το θλιβερό είναι ότι την ιστορία αυτή την έχει ξαναζήσει η χώρα σε διάφορες παραλλαγές. Η μαρτυρία του Νίκου και της Αργυρώς Κοκοβλή από την Κρήτη είναι συγκλονιστική.


Οικονομική ή Οικολογική Κρίση, μέρος A: Μεταλλεία Χαλκιδικής, επιδοτούμενες επενδύσεις και ανομία
25/09/2013
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος με θέμα Οικονομική ή Οικολογική Κρίση;, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Unfollow, αναφέρεται στις Σκουριές Χαλκιδικής. Με ένα ενδελεχές ρεπορτάζ φαίνεται ότι η "επένδυση" στις Σκουριές όχι απλώς δεν θα ωφελήσει οικονομικά την περιοχή αλλά θα την καταστρέψει ολοκληρωτικά σε προοπτική μακροπρόθεσμής ανάπτυξης.


Στο στόχαστρο ξανά η ελεύθερη κατασκήνωση
19.07.13
Με νέα ρύθμιση στο καινούριο νομοσχέδιο για τον τουρισμό προσπαθεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την είσπραξη του προστίμου για όσους κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση εντάσσοντάς το στον ΚΟΚ και απειλώντας με διπλασιασμό του ποσού αν οι "παραβάτες" δεν καταβάλουν τα 150 ευρώ εντός 10 ημερών. Την ίδια στιγμή, ξεκινά η καλοκαιρινή καταστολή στην Κρήτη με απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βάι, συλλήψεις στην Πρέβελη και απαγόρευση παραμονής στο Κεδδρόδασος Χανίων από το δασαρχείο.

Με κοινή υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η οριοθέτηση ιδιωτικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) στο Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια. Σκοπός η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1.160 MW με καύση φυσικού αερίου του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, εργοστάσιο που θα καταστήσει έτσι την περιοχή δεύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας μετά την Πτολεμαΐδα.

Τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική: μια ιστορία βίας και κρατικής ανομίας από το '90
11.04.2013
Η υπόθεση με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική δεν ξέσπασε σήμερα. Είναι μια ιστορία που από τη δεκαετία του '90 εξελίσσεται είτε με εξάρσεις βίας είτε με χουντικού τύπου επέμβάσεις της "συντεταγμένης πολιτείας". Ήδη το 1997 είχε οδηγήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Στρατονίκη.

 

 

Τι Πρέπει να Κάνουμε;

Τί πρέπει να κάνουμε; Γενική απεργία διαρκείας με οργάνωση από τα κάτω, πολιτική ανυπακοή, αποκέντρωση, ενεργειακή και διατροφική αυτονομία, δίκτυα ανταλλαγών και αλληλεγγύης, οργάνωση δομών εξουσίας του λαού σε λαϊκές συνελεύσεις χωριών/γειτονιάς…” Η πολιτική επιστήμονας Νέλλη Ψάρρού, απαντά στη δημοσιογραφική – ποιοτική έρευνα της Κρυσταλίας Πατούλη, με βάση το ερώτημα “Ποιές αιτίες μας έφεραν ως εδώ, και κυρίως τί πρέπει να κάνουμε;” .

 

Προς έναν ευρωπαϊκό εθνικισμό, και ολοκληρωτισμό;

14.01.2013
Πίσω από την οικονομική «κρίση» που πλήττει την Ελλάδα και άλλες χώρες τις ΕΕ δεν βρίσκεται μόνο ένας οικονομικός σχεδιασμός επιβολής. Υπάρχει και ένας άμεσος πολιτικός σχεδιασμός που ακούει στο όνομα Πολιτική Ολοκλήρωση. Πρόκειται για ένα σχέδιο κατασκευής ευρωπαϊκού υπερκράτους, σχέδιο δηλαδή εξ ολοκλήρου εθνικιστικό.

 

Αποπηγάδι: νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό

06.08.12

Στο Αποπηγάδι το κράτος, χάριν μεγάλων πολυεθνικών, άρπαξε τις περιουσίες των ανθρώπων, εν αγνοία τους, και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση. Στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης"...

 

Αποχή, Λευκό, Άκυρο, και ψήφος στα μικρά κόμματα: μύθοι και εκβιασμοί του πολιτικού μας συστήματος
21.04.2012
Αποχή, Λευκό, Άκυρο, και ψήφος στα μικρά κόμματα: μύθοι και εκβιασμοί του πολιτικού μας συστήματος. Το ισχύον νομικό και πολιτικό πλαίσιο του εκλογικού νόμου σχετικά με τις παραπάνω εκλογικές προτιμήσεις.


«Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας»: το μεγάλο πλιάτσικο…
20.04.12
Η γη είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο παραγωγής. Και στην Ελλάδα αυτή σήμερα δίνεται φθηνά. Πολύ φθηνά… To παράδειγμα της ΤΕΡΝΑ στην Β. Εύβοια, στο Ρέθυμνο και στον Βόλο. [Άρθρο αναδημοσιευμένο από το περιοδικό Unfollow #3]

Η ηθική νομιμοποίηση της πολιτικής βίας
15/02/2012
Πριν από μερικά χρόνια έγραφα: "...
παρά τα θεσμικά και ουσιαστικά κωλύματα, εφόσον το πολιτικό σύστημα αφήνει ακόμα κάποιες, έστω και ελάχιστες, διεξόδους ειρηνικής αντίστασης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει βία εάν δεν τις εξαντλήσει". Έκτοτε ξεκίνησα μια προσωπική έρευνα για το αν υφίστανται έστω και ελάχιστες θεσμικές διέξοδοι. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι υποψιάζεστε...

Ρεπορτάζ τριημέρου 10-12/2/2012
14.02.12

Αυτό το τριήμερο συνέβησαν πράγματα που απλώς έριξαν (κι άλλο) τις μάσκες της χούντας. Ας τα δούμε πολύ συνοπτικά, εστιάζοντας σε σημαντικές λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.
06.08.12
Σύνθετα τουριστικά καταλύματα και γήπεδα γκολφ: το ήδη αποτυχημένο "Ισπανικό" μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης προωθείται και στη χώρα μας ως η λύση που θα μας βγάλει απ' την κρίση, και μάλιστα με διαδικασίες "επιτάχυσνης" (fast-track). Το παράδοξο είναι ότι η ενθουσιώδης προώθηση του μοντέλου επιχειρείται σε μια περίοδο που τα τρία από τα τέσσερα ‘γουρουνάκια’ (PIGS), Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία που το ακολούθησαν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ή την ίδια τη χρεωκοπία. Από την Ελένη Μπριασούλη-Καπετανάκη.

Συνέντευξη με τον Richard Wolff
01.04.11 Η οικονομία υπό το πρίσμα της πολιτικής επιστήμης: ο οικονομολόγος καθηγητής Richard Wolff απαντά στα ερωτήματα που του θέτει η πολιτική επιστήμονας Νέλλη Ψαρρού.

 

 

 
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
   
 
 


 

 
Τα 12 Χρόνια Φυλακή αναρτημένα

ως αφηγηματικό βιβλίο (audio-book), εδώ .

 

 

 

 

 

Ελεύθερη ηλεκτρονική διάθεση (pdf) των βιβλίων:

Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο,

και

Εθνική Ταυτότητα στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης

 

 

ExofilloNI_1.jpg

 

 
Νέο ντοκιμαντέρ:
  www.stagonesdoc.grΣταγώνες - Waterdrops - official trailer από stagones 

 

Δείτε το πρώτο μου ντοκιμαντέρ, με θέμα τον τουρισμό
και τα σχέδια για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας

www.golfland.gr
 

 

Έρωτας και Ελευθερία

09.03.2011
Ένα ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου μου
Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο,
το οποίο (αυτο)λογόκρινα και δεν δημοσιεύτηκε
τότε. Ένα κείμενο που αναλύει γιατί η σεξουαλική
καταπίεση των γυναικών στρέφεται κατά της ελευθερίας
των ανδρών και ολόκληρης της κοινωνίας.
Τώρα νομίζω πως ήρθε η ώρα του...


Μπορείτε να ενισχύσετε τις έρευνες και δημοσιεύσεις αυτής της ιστοσελίδα, ή να συνεισφέρετε για τα βιβλία που προσφέρονται ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή με όποιο ποσό θέλετε πατώντας το παρακάτω κουμπί:

 
RSS