HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Ρεπορτάζ arrow Λογοκρισία στη διάλεξη του R. Wolff
Λογοκρισία στη διάλεξη του R. Wolff Εκτύπωση E-mail
01.06.10
Στις 3 Μαΐου ανάρτησα στην ενότητα "Διάφορα" μερικές πρώτες πληροφορίες καθώς και μια διάλεξη (μέσω link) του καθηγητή οικονομικών Richard Wolff. Η ανάρτηση αυτή ήταν η πρώτη μου απόπειρα μετά την απόφασή μου να εργαστώ κι εγώ προς την κατεύθυνση των δημιουργικών προτάσεων προκειμένου να ξεπεραστούν οι εγγενείς αντιφάσεις του πολιτικού και οικονομικού συστήματος στο οποίο ζούμε.
Φαίνεται πως η προσπάθεια αυτή ήταν ιδιαίτερα θετική: αφενός, 6500 άτομα είδαν το βίντεο μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς επίσης πλήθος ιστολογίων την αναπαρήγαγαν. Αφετέρου, και ως συνέπεια ίσως του πρώτου, οι διαχειριστές του vimeo.com "κατέβασαν" το βίντεο από την ιστοσελίδα του Δημήτρη Μελέτη.

Ο φίλος και συνεργάτης-οπερατέρ Δημήτρης Μελέτης είχε την καλοσύνη να "ανεβάσει" αυτό το βίντεο στη σελίδα του στο vimeo, αφού είχαμε φροντίσει μαζί με τους φίλους που μας το εμπιστεύτηκαν μεταφρασμένο να προμηθευτούμε και τη γραπτή έγκριση του ίδιου του καθηγητή. Παρόλα αυτά, το βίντεο το "κατέβασαν" οι διαχειριστές του vimeo, στέλνοντας στον Δημήτρη το ακόλουθο μήνυμα:

Dear dimitris meletis:
Your video 'Η κρίση του καπιταλισμού και κάποιες βιώσιμες λύσεις από τον Rick Wolff - The(11332160)' has been removed for violating the Upload Rules of Vimeo.com:
Vimeo does not allow TV shows, movie trailers, or stuff you found on the web.
If you believe this was an error, please reply to this email in a civil manner with your reasoning ("I see other people do it" is not a valid reason).
Regards,
Vimeo

Όταν ο Δημήτρης απάντησε σε αυτό το e-mail ζητώντας εξηγήσεις, οι διαχειριστές κατέβασαν και την υπόλοιπη σελίδα με τα σχόλια και τις παραπομπές του βίντεο, χωρίς άλλη απάντηση!

Δεν θα ασχοληθούμε προς το παρόν με αυτή την, κατά τη γνώμη μας, λογοκρισία. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι αφού αυτή υπήρξε, μάλλον κάτι κάναμε καλά και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Σε πρώτη φάση, θα ανεβάσω η ίδια το βίντεο εδώ, προκειμένου να το δείτε και να το προωθήσετε σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.

(Δείτε τη διάλεξη του καθηγητή Richard Wolff
)


Για τη συνέχεια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Wolff στην Αθήνα, όπου και έδωσε δύο διαλέξεις (η πρώτη με θέμα τις Κευνσιανές πολιτικές υπό την μαρξιστική κριτική, και η δεύτερη σχετικά με την Οικονομική Κρίση, στις 27 και 28 Μαΐου αντίστοιχα), ο καθηγητής μας έκανε την τιμή να κουβεντιάσει μαζί μας κατ΄ ιδίαν και να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης-συνέντευξης. Τη συνέντευξη αυτή θα αναρτήσουμε προς το τέλος του μήνα: ο λόγος γι' αυτή την καθυστέρηση, πέρα από τον έυλογο χρόνο που χρειαζόμαστε για τη μετάφραση εν μέσω υποχρεώσεων, απαιτείται επιπρόσθετα επειδή θεωρούμε σημαντικό να έχουν δει πρώτα οι ενδιαφερόμενοι τις δύο πρόσφατες διαλέξεις που έδωσε ο καθηγητής, στην Αθήνα και τις οποίες κατέγραψαν οι Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα με σκοπό να τις αναρτήσουν σύντομα στο δικό τους ιστολόγιο. Αυτό επειδή τα ερωτήματα που θέσαμε στον κ. Wolff είναι αρκετά εξειδικευμένα πάνω ακριβώς σε ζητήματα που θέτει στις διαλέξεις αυτές, αλλά και σε αυτήν που έχουμε ήδη αναρτήσει. Πρόκειται για ένα πραγματικά απολαυστικό υλικό, το οποίο θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μου
(ή στου Δημήτρη, αναλόγως πώς θα αποφασίσει να αντιδράσει στην λογοκρισία) αλλά και σε αυτήν του R. Wolff. Θα επανέλθουμε λοιπόν σύντομα.

Προς το παρόν θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευχαρίστησή μας, εγώ και ο Δημήτρης, για το γεγονός ότι πολλοί μπλόγκερς που είχαν δει τη διάλεξη στο vimeo ήρθαν να δουν τον Wolff και να τον ακούσουν απο κοντά, αλλά και για το γεγονός ότι η συνεργασία των διαδικτυογράφων και η διαπροσωπική επικοινωνία που αρχίζει και αναπτύσσεται λαμβάνει πλέον ουσιαστικές βάσεις συνεργασίας.

Σχόλια
Προσθήκη νέου
replica-watch-brand   |2011-08-02 16:55:25
link:http://www.replica-watch-brand.com/Wholesale-tissot-watches_c802 are substitutable with style and fashion.They are attributed with as some of the best watches in the world with unusual properties.It is easy for one to acknowledge the big price gap between the link:http://www.replica-watch-brand.com/Wholesale-tissot-watches_c802 and the original ones,but it is never easy for one to tell its difference between the authentic ones and replica ones in terms of the designs. link:http://www.replica-watch-brand.com/Wholesale-tissot-watches_c802 will help you reach your destination quickly, safely and on time.
perfect-watches-replica   |2011-08-02 16:54:46
link:http://www.perfect-watches-replica.com/bulgari-watches-bulgari-lucea-watches-c-52_58.html have elegant, simple lines and high quality glass bright metal, so that every passerby suffrage to appreciate the attention this kinds watches.In present life, watch is not only the tool for checking the time,but also a necessary part of decoration for style. Superiority link:http://www.perfect-watches-replica.com/bulgari-watches-bulgari-lucea-watches-c-52_58.html at magnetised prices make every Bulgari link:http://www.perfect-watches-replica.com/bulgari-watches-bulgari-lucea-watches-c-52_58.html more than an superior purchase, a advantageous investment, and a actual delight.So,you are actually making a smart choice by purchasing the link:http://www.perfect-watches-replica.com/bulgari-watches-bulgari-lucea-watches-c-52_58.html.
watches-happy   |2011-08-02 16:52:14
The superiority timekeepers with reasonable price of link:http://www.watches-happy.com/replica-brm-w50tni-watch-p-822.html is ideal selections for you or your beloved.Each of the link:http://www.watches-happy.com/replica-brm-w50tni-watch-p-822.html we carry has been carefully chose on the basis of quality and value. link:http://www.watches-happy.com/replica-brm-w50tni-watch-p-822.htmlvalue is the performance of the mathematical product, which is regarded as extraordinary In daily life. link:http://www.watches-happy.com/replica-brm-w50tni-watch-p-822.htmlmechanical carry a perfect sense of beauty, passion and real.Best client service at link:http://www.watches-happy.com.We strive for customer satisfaction.
ΝέλληΨαρρού   |2010-12-13 08:25:13
Oι μεταφραστές δεν ήθελαν τα... εύσημα, αρκούνται στη διάδοση της ιδέας!
j4nus     |2010-07-22 07:18:55
Άψογη η μετάφραση-υποτιτλισμός, η μόνη παρασπονδία ήταν στο όνομα του Krugman που δεν έχει και τόσο σημασία...

ποιος έκανε τη μετάφραση-υποτιτλισμό για να μνημονεύεται όπου αναρτάται το βίντεο;
Προκόπης Κοροπο'υλης  - Καλό   |2010-07-10 20:23:46
Με εντυπωσίασε η συνέντευξη.
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Website:
Τίτλος:
 
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
RSS