HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Αναλύσεις arrow Δείτε ποιες καταλήψεις έχουν σειρά!
Δείτε ποιες καταλήψεις έχουν σειρά! Εκτύπωση E-mail
10.01.13

Η κυβέρνηση, αφότου υλοποίησε την προειλημμένη απόφασή της για εισβολή στη Villa Amalias στις 20 Δεκεμβρίου 2012, προανήγγειλε και τους επόμενους στόχους της. Όπως είναι παρατηρημένο κατά τα τελευταία τρία χρόνια, όποιος θέλει να μάθει τι θα πράξει η κυβέρνηση στο επόμενο δίμηνο μπορεί απλώς να "ενημερωθεί" από την εφημερίδα Καθημερινή. Έτσι και αυτή τη φορά η Καθημερινή προειδοποίησε-στόχευσε καίρια με δύο άρθρα στις 21 Δεκεμβρίου, την επομένη της εισβολής στη Villa Amalias. Στο πρώτο άρθρο με τίτλο Εκκένωση της «Βίλας Αμαλίας» με προσαγωγές, αναφέρει εν συντομία την εκκένωση στη Villa Amalias και στη συνέχεια των υπόλοιπων δύο τρίτων του άρθρου στοχεύει άλλες καταλήψεις που ενοχλούν στην περιοχή. Ως δια μαγείας, πρώτη είναι η κατάληψη Σκαραμαγκά (η οποία εκκενώθηκε σήμερα, 9 Ιανουαρίου), και ακολουθεί στο ΒΟΞ στα Εξάρχεια.
Συγκεκριμένα έγραφε:

"Πιέσεις υπάρχουν για την εκκένωση τουλάχιστον δύο ακόμα χώρων που τελούν υπό κατάληψη, στην οδό Πατησίων 61, όπου διέμενε η Μαρία Κάλλας και στο ΒΟΞ στα Εξάρχεια. Για διαφορετικούς λόγους το καθένα."

Στο δεύτερο άρθρο με τίτλο
Στα χέρια αντιεξουσιαστών άλλα έξι κτίσματα η Καθημερινή διαλέγει τη Θεσσαλονίκη με εκτενή αναφορά στις καταλήψεις της πόλης, ιδιαιτέρως στις καταλήψιες ΥΦΑΝΕΤ, Terra Incognita και Σχολείο.

Είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει όλες τις καταλήψεις, αν είναι δυνατόν,όπως έχω ήδη επισημάνει με τo άρθρο
Villa Amalias: μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Αφορμές θα βρει πολλές, ή και καμία. Είναι γεγονός άλλωστε ότι όλοι οι ελεύθεροι χώροι που αντιμάχονται τον φασισμό είναι στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Όχι όμως μόνο της αστυνομίας, απ' ότι φαίνεται, αλλά και του συνεργαζόμενου παρακράτους. Σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στην ιστοσελίδα της ακροδεξιάς φασιστικής εφημερίδα Ο Στόχος έχει γίνει ανάρτηση με τίτλο, Καταδρομείς από την Κρήτη προς Αστυνομία: έχετε μια νύχτα καιρό για να τελειώνετε με τη Rosa Nera, αλλά μπορεί και να μην έχετε...! όπου απειλούν με άμεση επέμβαση του παρακράτους αν δεν επέμβει το κράτος για την εκκένωση της Rosa Nera. Αιτία η παρέμβαση 40 αντιεξουσιαστών στην
παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, "Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι" που έγινε στα Χανιά σήμερα, οι οποίοι έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια που έλεγαν, "Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, Τόσο σε ταΐζουνε με έθνος και φυλή", και "Ούτε στα Χανιά Ούτε πουθενά, Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά". Να σημειωθεί ότι ο Φράγκος Φραγκούλης είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο 2011 υπέρ των 39 ανδρών ΟΥΚ που δικάστηκαν για ακραία ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών που εκφώνησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Φυσικά, στην επαρχιακή αυτή πόλη των Χανιών, και με μία κατάληψη που έχει την ευρεία υποστήριξη της κοινωνίας, δεν θα ασχολούνταν η ΓΑΔΑ-Κυβέρνηση και η Καθημερινή. Γι' αυτό το λόγο εδώ αναλαμβάνουν οι ντόπιοι προπαγανδιστές. Η ιστοσελίδα www.flashnews.gr βιάστηκε να ενημερώσει το χανιώτικο κοινό ότι
ομάδα αντιεξουσιαστών 40 περίπου ατόμων προκάλεσε επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, τους οποίους ψευδώς αναφέρει ως κουκουλοφόρους και επίσης ψευδώς αναφέρει ότι μπήκαν στην αίθουσα των εκδηλώσεν και άνοιξαν πυροσβεστήρες! Για τους χανιώτες φυσικά η ανάρτηση αυτή απ' την εν λόγω ιστοσελίδα δεν προκαλέι έκπληξη, όπως έκπληξη δεν αποτελούν και τα άρθρα της Καθημερινής για τις καταλήψεις. Να αναφέρουμε μόνο ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν η μόνη που παρουσίασε επιλεκτικό βίντεο από την επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά στις 24 Νοεμβρίου καθώς όλα τα άλλα δημοσιογραφικά μέσα αποκλείστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να καταγγελθεί μετά η απουσία τους (δείτε το άρθρο εδώ)!

Δεδομένης της συχνής υπαγόρευσης στόχων και δράσεων προς τους ιδεολογικούς εχθρούς τους, που δεν είναι άλλοι από τις καταλήψεις, τα ελεύθερα στέκια, οι κοινωνικές κουζίνες, οι ξένοι, οι αριστεροί αλλά και όσοι αντιστέκονται στην αυταρχική κυβέρνηση, μας προβληματίζει ιδιαίτερα η άμεση παρότρυνση της φασιστικής εφημερίδας Στόχος ενάντια στη Rosa Nera. Πολύ περισσότερα που 2,5ώρες πριν την εκκένωση της κατάληψης Σκαραμαγκά, η Χρυσή Αυγή έβγαλε δελτίο τύπου που ανέφερε ότι:

"Να πάψει επιτέλους το σήριαλ "Βίλα Αμαλία" που συνεχίζεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχουν άλλες 10 παράνομες καταλήψεις ιστορικών και δημοσιών κτιρίων στην Αθήνα, άντρα αριστερών τρομοκρατών, που δεν τολμά να αγγίξει η κυβέρνηση. Ας επιβάλουν επιτέλους το νόμο και ας συλλάβουν τους ταραξίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και τηλεοπτικές κάμερες.
"



Σχόλια
Προσθήκη νέου
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Website:
Τίτλος:
 
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
RSS