HomeΓια ΜέναΔημοσιεύσειςΔιάχυση ΓνώσηςΔημοσιογραφίαΦωτογραφίεςΝτοκιμαντέρΕπικοινωνία
Home arrow Δημοσιογραφία arrow Αναλύσεις arrow 25/12: Παγκόσμια μέρα υπέρ των εξώγαμων παιδιών και της σεξουαλικής απελευθέρωσης
25/12: Παγκόσμια μέρα υπέρ των εξώγαμων παιδιών και της σεξουαλικής απελευθέρωσης Εκτύπωση E-mail
23.12.14


25/12: Παγκόσμια μέρα υπέρ των εξώγαμων παιδιών και της σεξουαλικής απελευθέρωσης


Τη μεγάλη συνεισφορά της χριστιανοσύνης γιορτάζει στις 25 Δεκεμβρίου, με αφορμή τα Χριστούγεννα, όλη η υφήλιος υπέρ των παιδιών που έχουν γεννηθεί εκτός γάμου αλλά και υπέρ της γυναικείας σεξουαλικής απελευθέρωσης. Η μεγάλη συνεισφορά της θρησκείας του Χριστιανισμού δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη καθώς έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ηθική και κοινωνική αποκατάσταση όλων εκείνων των παιδιών που η κοινωνία έβριζε αποκαλώντας τα “μπάσταρδα”.

Αποκαθιστώντας το πιο διάσημο “μπάσταρδο”, τον Χριστό, μέσα από την θεοποίησή του, η εκκλησία μας θέλησε να δώσει ένα μήνυμα αδελφοσύνης και αγάπης μεταξύ των ανθρώπων. Με τη συμβολική αναγόρευση του Χριστού σε θεάνθρωπο η χριστιανική Εκκλησία θέλησε να δείξει τη δέσμευσή της στην υπεράσπιση των παιδιών που γεννιούνται μέσα από την ελευθερία του έρωτα αλλά και στην ουσιαστική υποστήριξή της στις γυναίκες που ελεύθερα διαθέτουν το σώμα τους χάριν της ηδονής και της αγάπης. Αυτή η αποκατάσταση έγινε επισήμως στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, το 325 μ.Χ., όπου ορίστηκε από την επίσημη θρησκεία και τον άγιο Κωνσταντίνο ότι ο Χριστός είναι υιός του Θεού. Αυτή η ιστορική μέρα αναγνώστηκε από τους κακοπροαίρετους ως προσπάθεια να καταπιεστούν οι αντίθετες φωνές και αιρέσεις και να εδραιωθεί η απόλυτη εκκλησιαστική εξουσία. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Ως εκκλησία της αγάπης έδωσε ένα συμβολικό μήνυμα: κάθε παιδί έχει έναν πατέρα, τον Θεό, και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η αγιοποίηση της Μαρίας, μιας γυναίκας που κανονικά θα την λιθοβολούσαν ή θα την χλεύαζαν ως “πουτάνα”, εμπεριέχει μια αποκατάσταση άνευ προηγουμένου αφού δικαιώνει τις γυναίκες που αγκαλιάζουν το θείο δώρο του έρωτα και δεν διστάζουν να το πουν φανερά: με επισκέφτηκε ο Κρίνος! Αποκαλώντας την Μαρία Παρθένο η εκκλησία μας θέλησε, και πάλι μέσα από τη συμβολική χρήση της γλώσσας, να αναδείξει πως η αγνότητα είναι χαρακτηριστικό όλων των γυναικών που ελεύθερα απολαμβάνουν τον έρωτα και κυοφορούν τους καρπούς του.


Αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που ορθώς η εκκλησία μας ονομάζει Γιορτή της Αγάπης. Κι έτσι την ημέρα αυτή δεν γιορτάζουν μόνο οι Χρίστοι και οι Χριστίνες, αλλά όλα τα εξώγαμα παιδιά και οι μητέρες τους.

Μια μεγάλη προσφορά της χριστιανοσύνης σε όλη την ανθρωπότητα, μιας και είναι σαφής η προοδευτική επίδραση του χριστιανισμού ανά την υφήλιο!


ΥΓ: είναι πλείστες οι αναφορές που φέρουν αυτόν τον συμβολισμό, όπως για παράδειγμα η Παναγία η Ελευθερώτρια, που εμφανώς αναφέρεται στην Μαρία που ελευθέρωσε όλες τις παρθένες και νομιμοποίησε την αυτοδιάθεση του σώματός τους. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι ισχυροί συμβολισμοί στη μέρα των Χριστουγέννων, όπως για παράδειγμα το εμφανές οικολογικό μήνυμα της γέννησης του Χριστού μέσα στη φάτνη περιτριγυρισμένος από τα ζώα -
πάντα με προεξάρχον το μήνυμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης που μας υπενθυμίζει η συγγένειά μας με τα άλλα ζώα, τα οποία δεν γνωρίζουν φραγμούς στην σεξουαλική τους ζωή, ούτε φυσικά ταμπού στην προέλευση των παιδιών τους.Σχόλια
Προσθήκη νέου
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Website:
Τίτλος:
 
Please input the anti-spam code that you can read in the image.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
RSS